tisdag 20 september 2011

Czon & underground will take over ?

Vem, var, hur, när ?
Czon och "Underground will take over" har i det dolda under några år varit kors & tvärs genom Sverige med kamera & penna för att dokumentera sägner, oknytt och alla de vackra förföriska väsen vi möter längs vägarna.

Czon drog igång projektet och det har kommit att involvera många frivilliga personer som på olika sätt bidragit i ett frivilligt "konstkollektiv" som när vi arbetar tillsammans kallar "underground will take over". Namnet är delvis en hyllning till Sture Johannesson´s klassiska poster och Broder Daniel samtidigt som underground förknippas med oknyttens hemvist. Vad allt kommer att mynna ut i vet vi inte ens själva ?

Vi i kollektivet är löst sammansatta personer med en vision och har inga fasta medlemmer eller regler förutom att Czon leder de olika aktionerna, vi brukar oftast vara ca 2-5personer på de olika resorna eller fotograferingarna. "Underground" har själva valt att vara anonyma tills vidare p.g.a en "geurilla marknadsföring" för folklore och oknytten runt om i Sverige.

Alla medhjälpare, modeller, sminkörer, assister, koreografer, sponsorer, grafiker, privatpersoner och alla lokalbor som gett oss de lokala sägnerna har varit fantastiska & alla har på olika sätt hjälpt till att genomföra det kreativa skapandet.

Världen är en tråkigare plats utan allsköns oknytt, väsen, demoner, skogsrå, källrå, älvor, bäckahästar, troll mfl som under en snart hundraårig tid nästan blivit utrotade. Många tror att det var kristendomens som nästan helt lyckades stoppa tron på oknytten, så är det inte! Det var den allmänna skolgången som stöpte oss i samma form.
"Underground" kommer fortsätta försöka sprida oknyttens ord vidare så att de inte försvinner helt.

Dödar vi alla demoner kanske även änglarna också dör ? Monster skapar monster / Underground will take over...

1 kommentar:

Erik M sa...

Tackar för en superb fotoblogg som jag också skulle vilja blogga om...

http://tannhauser3.wordpress.com